Clienții au cerut și noi am implementat. Piața șemineelor din Romania intră într-o nouă etapă cu soluții pentru cei dintre dumneavoastră care puneți accent pe confort. Toate Semineele executate de noi sunt disponibile pentru constructia cu placi cu acumulare și radiație de căldură care înlocuiesc practic soluțiile constructive clasice cu vermiculita și silicat de calciu.
Autonomie și confort.
Cel mai important atuu al plăcilor cu acumulare pentru construcția hotei șemineului este faptul că rețin căldura și o eliberează într-un interval mai mare de timp, astfel se prelungește timpul până la a doua alimentare a focarului, lucru important mai ales pe timpul nopții, pentru că masa de acumulare va continua să degaje căldura acumulată o perioadă considerabilă după ce focul s-au stins iar focarul a încetat să mai degaje căldură.
Diferența față de șemineele cu hota de convecție din silicat de calciu:
Diferența este dată mai ales de densitatea dar și compoziția celor două materiale. În timp ce plăcile de silicat de calciu sunt fabricate dintr-un derivat de calcar și fibre in masa cărora aerul ocupă aproximativ 80% ceea ce îl face un material izolator, plăcile din ceramică au o densitate foarte mare ceea ce le conferă proprietatea de a inmagazina căldură și a o ceda treptat prin radiație atât spre interiorul hotei șemineului cât și în încăpere.
Recuperare de căldură
Din moment ce masa de acumulare nu intra in contact direct cu focarul sau sistemul de racordare și nici nu influențează în vreun fel puterea focarului nu putem discuta neapărat de un randament mai ridicat al focarului sau șemineului in sine, cu toate acestea faptul că energia este eliberată treptat se reduce situația de a pierde cantități mari de energie când se deschid ușile sau ferestrele, pentru că mare cantitate din energie este deja stocata in masa de acumulare ci nu în încăpere.
Sănătate, alergeni.
Datorită faptului că semineele cu acumulare și convecție nu folosesc convecția se evita antrenarea alergenilor prin grilele de convecție și astfel aerul nu este alterat.
Timp de menținere al caldurii prin mase de acumulare.
In funcție de proiect alternam mase ceramice cu densități și compuși diferiți precum aluminiul, magnezită sau grafit cu care controlăm efectiv timpul de cedare al caldurii de către masa de acumulare sau perioada in care incepe radiația căldurii corelat cu tipul de focar utilizat.
Comments