top of page

Coșar autorizat. La ce trebuie să vă așteptați când apelați la unul.

Feluri de coșari

E normal să știți cine vă calcă pragul pentru că impostura iși poate face loc in orice domeniu, iar sub acoperirea unui coșar va puteti trezi cu cineva care numai noroc nu vă aduce. Pe langa unele cazuri de hoți care pretind că sunt coșari și care au facut subiectul știrilor in ultima vreme, exista ce-i drept și persoane dominate de cele mai bune intenții, dar care din lacune de pregătire, profesionalism sau echipamente , nu prea își ating scopul sau fac mai rau.


Coșari autorizați. Cine autorizează, pe cine, în ce condiții?

Aici ne incadrăm noi, coșarii de profesie pregatiți și autorizați intern de o asociație profesională, certificați ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări), constituiți evident sub o formă juridică. Din capul locului trebuie sa vă feriti de falsa reclama a firmelor care pretind ca sunt autorizate ISU, pentru că o astfel de autorizare nu exista. ISU nu autorizeaza coșari, dar pot recunoaște și include in bazele lor de date sau pe lista de pe pagina oficială, societățile prestatoare de servicii de coșerit certificate profesional de un formator și autorizate intern de o asociație profesională.


Pentru a avea o idee mai clară asupra a ceea ce inseamnă un coșar autorizat sau o societate autorizată ASFOCH versus un coșar de conjunctură, faceți comparația intre o reprezentanță auto și un garaj care are în dotare un set de chei și o șurubelniță . Evident prima a trebuit sa aibă o pregatire și niste dotări de top ca să facă față pentru orice defecțiune si pentru a activa sub respectiva mărcă.

În mod similar ASFOCH autorizează doar societatile care parcurg programul de pregatire și dotare cu echipamentele obligatorii. O firma autorizată nu este una care are in dotare doar un chitanțier și o ruleta de măsurat coșul de fum.


Ce face coșarul, ce trebuie sa faceți dumneavoastră.

Sarcina dumneavoastră ar trebui să se limiteze la a conștientiza necesitatea inspecției și curaățării coșului de fum împreună cu generatorul de căldură (sobă, semineu, centrală).

Restul intră in grija celui pe care il plătiți, incluzând prestarea serviciilor de curățare în condiții de curățenie, fără funingine in toată casa, protejarea cu folii pe care le și aduce împreună cu restul consumabilelor și echipamentelor, curățarea profesionistă de funigine și gudron, identificarea de neconformități, fisuri, risc de incendiu pe care vi le aduce la cunoștință prin documente și de care trebuie să luați act.

Totodata, munca dotarile și bunele practici ale unui coșar autorizat trebuie să evite pe cat posibil urcarea pe acoperiș din motive de siguranță si grijă pentru bunurile dumneavoastra.

Puteți verifica valititatea autorizației noastre aici.

Faceți o programare pentru verificare-curățare coșuri de fum aici.


Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page