top of page

Cosuri de fum, preturi.

Cât costă construcția unui coș de fum profesional în 2023? Tot ce trebuie să știi.

Dacă în urmă cu 7-8 ani oamenii asociau coșurile de fum profesionale cu un moft, la momentul la care citiți acest articol mulți dintre cei care locuiesc la casă fie s-au convins de beneficiile unor coșurilor de fum de calitate, fie au trecut deja prin experiența unor improvizații care le-au dat batai de cap, ba din cauza condensatului ori din punct de vedere al siguranței la incendiu, dar mai ales a problemelor de tiraj.

Cea mai potrivită comparație care ar putea descrie piața de azi a coșurilor de fum profesionale ar fi cu cea a geamurilor termopan, dacă in urma cu 20-25 ani era o extravaganță, în timp nu au mai avut nevoie de nicio prezentarea datorita nevoilor la care răspundeau.Bune dar scumpe.

Depinde la ce ne raportăm, depinde pentru ce avem nevoie.

Pe siteul nostru un sistem de coș profesional costă în jur de 4500 ron cu montaj inclus dacă ar fi să ne raportăm la cei 30 de ani cât este garanția, asta ar însemna 40 bani pe zi. Cam acesta ar fi concret costul pe care ar trebui să îl adăugați la costurile dvs pentru încălzirea locuinței. Este cam același cost cu 2 coșuri de fum din elemente de ventilație sau materiale artizanale, pe care oricum trebuie să le înlocuiți odată la 5-6 ani din cauza fisurilor, condensului și riscului la incendii, la care se adaugă evident disconfortul șantierului etern.

Alte costuri asociate coșului de fum profesional.

Anumite situații din teren ori preferințe ale dvs pot crește costul final al coșului de fum. De exemplu dacă generatorul de căldură necesită un diametru mai mare a coșului de fum atunci și costul va fi altul, dacă hornul ceramic necesită o înălțime liberă în aer foarte mare va trebui să luați în considerare aprox 60-70 de lei pe metru linear pentru asigurare statică, în unele cazuri dacă hornul trece prin acoperiș va trebui să rezervați cîteva sute de lei pentru șorțul din tablă și izolarea antipluvială. De asemnea costurile coșului dvs de fum pot fi influențate de preferințele dumneavoastră în materie de finisaj. Puteți alege între un coș de fum ceramică simplu pe care va trebui să îl tencuiți și finisați sau unul care vine cu căptușeală prefabricată cu aspect de cărămidă aparentă în diferite culori. Aceleși diferențe se reflectă și în cazul coșurilor din inox, care pot vei în culoarea inox natur ori vopsite în câmp electrostatic în culoarea preferată cum sunt cele de mai jos.


Sperăm că acum când știți care sunt elementele care dertermină costul final al coșului de fum vă va fi mai ușor să alegeți în funcție de necesitățile reale.

Oricum, dacă aveți nevoie de un coș de fum cu o configurare specială, noi suntem mai mult decât bucuroși să va asistăm pentru cea mai bun alegere.
618 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page