top of page
Poza scriitoruluiMarius Ilisei

Sticla IR (infraroșu), sau șemineele în fața cărora poți sta cu adevărat


șeminee cu emisivitate scăzută a geamului

Petrecerea timpului in fața șemineului, cu o cană de ceai aburind sau un fotoliu imediat lângă geam sunt imagini la care visează oricine în momentul în care decide să își construiască un șemineu. În realitate nu toate șemineele permit acest lucru datorită cantității mari de energie radiată prin geam ce ne ține la o distanță recomandată de producător care poate fi chiar și de 1,5m față de șemineu.


Geam cu autocurățare șemine

Cum impactează sticla IR confortul în fața șemineului și care sunt beneficiile în exploatare:



Fără supraîncălzire

Mai puțină radiație termică prin geam evită supraîncălzirea livingului și considerabil mai mult confort.

Curățare mai rară

Emisii și proces catalitic

Limitare a efectului erorilor



Focarul Varia SH de la Spartherm Germania. focarul compatibil cu clipe memorabile în fața unui geam generos.

Ce este sticla infraroșu (IR)?


Sticla infraroșu pentru șeminee pe lemne




Sticla cu tratament IR asa cum este SuperMax dezvoltat de Schot Robax de exemplu reflectă semnificativ mai multă căldură înapoi în camera de ardere față de sticla fără tratament IR. Acest lucru înseamnă mai mult confort în cameră și evitarea supraîncălzirii.




Încălzire confortabilă, Curățare mai rară a geamului, Mai multă relaxare.


Depunerile de funingine pe geam sunt un proces care apare la aproape fiecare utilizare a șemineului.

Cu cât camera de ardere a focarului este mai fierbinte și procesul de ardere este mai eficient cu atât depunerile de fum pe geam sunt mai reduse.


Si asta face sticla infraroșu reflectă mai multă căldură înapoi în focar, pentru ca temperatura de autocurățare a geamului și ceramicii să fie atinsă mai repede și mai ușor.


Este motivul pentru care sticla IR recunoscută și prin tenta verzuie este preferată în echiparea termoșemineelor unde se dorește mai multă energie în ciclul de apă, în cazul focarelor slim cu capacitate mică de încărcare cu lemn care uneori nu ar fi suficientă pentru atingerea temperaturii de autocurățare, dar și în cazul în care se obtează pentru șeminee cu geam mare în zone cu trafic constant sau unde se dorește evitarea supraîncălzirii pardoselii din fața șemineului.


Atât producătorii cât și utilizatorii își doresc să își aducă contribuția din ce în ce mai mult în sensul protejării mediului iar sticla IR determină prin ridicarea temperaturii de combustie mai puține particule fine și mai puține noxe prim combustia lemnului.


Cu toții ne dorim un șemineu cu geam curat în living. Pentru asta sunt două opțiuni, sa îl curățăm imediat după utilizare, sau să nu îl curățăm deloc, ceea ce nu este chiar o opțiune. De aceea e normal să alegem un focar cu sticlă ce favorizează un efect asemănător pirolizei lucru care ar reduce efortul de curățare a geamului si mai mult timp liber de care să ne bucurăm.



Disponibil în showroom Șeminee Flamart și pe flamart.ro


32 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page